Heerlijk wonen

Geen tijd om alles te lezen? Maak direct een afspraak.

Wat we doen


Hou je van prettig wonen? Wij ook!! Je bent bij ons aan het juiste adres....

Als deze website en wat je hier beleeft je aanstaat dan is de kans groot dat we bij elkaar passen. We nodigen je graag uit bij ons op kantoor voor een geheel vrijblijvend kennismakings gesprek met een goede kop koffie. 

Wij geloven dat wonen meer is en dat leven fijner kan zijn als je bewuste keuzes maakt. Wij zijn geïnspireerd door de Happiness of Architecture maar natuurlijk ook door het "Hollands licht". We maken graag origineel werk met frisheid maar tegelijkertijd daarin gezellige warmte.

Expert in prettig wonen


We hebben ruime en brede ervaring in het ontwerpen van vrijstaande huizen, bungalows en villa's als ook de binnenarchitectuur daarvan, zowel voor nieuwbouw als ook voor complexe verbouwingen. We helpen je graag!

Ontwerp, tekenwerk & bouwbegeleiding van:

 • Ontwerp apartementencomplexen
 • Ontwerp vrijstaand woonhuis/villa/bungalow (kavelbouw)
 • Altijd een persoonlijk individueel ontwerp! (we hebben géén catalogus!!)
 • Interieurontwerp villa's met indelingsontwerp & inrichtingsontwerp
 • Vergunningstrajecten
 • Complete verbouwing woonhuis (met vergunningstrajecten) (minimale opdracht € 1250,- +) 
 • Hotel (ver)bouw of afbouw & (her)inrichting
 • Kantoor (ver)bouw of afbouw & (her)inrichting

Ons werk


Past onze stijl bij jou?

Wonen Living Stijl 36
Wonen Living Stijl 35
Wonen Living Stijl 52
Wonen Living Stijl 50
Wonen Living Stijl 39
Wonen Living Stijl 09
Wonen Living Stijl 26
Wonen Living Stijl 48
Wonen Living Stijl 17
Wonen Living Stijl 49
Wonen Living Stijl 21
Wonen Living Stijl 34
Wonen Living Stijl 37
Wonen Living Stijl 38
Wonen Living Stijl 31
Wonen Living Stijl 53
Wonen Living Stijl 40
Wonen Living Stijl 18

Onze filosofie


The Architecture of HappinessBovenstaand model gebruiken wij o.a. bij ons participatief ontwerp met klanten om tot de Architecture of Happiness te komen. Het geeft een indicatie van alle factoren die bij een goed ontwerp van belang zijn en in harmonie moeten zijn. Ook geeft het aan dat de tijdsgeest van de architectuur een vaak vergeten dimensie is waar klant en architect voor dienen te waken.

Wij zijn Novo Architectuur, de “we doen het samen architecten”. Het kan wel!

Wij zijn een bureau met een filosofische aanpak. Wij weten dat het anders kan dan gebruikelijk is in de architectenbranche. Wij voelen ons thuis op de rafelige, schurende snijvlakken van het functioneel (architectonisch) ontwerp, concept & branding en company culture. Dit is een overlappend gebied van Business model consultancy tot Interior design, wat wij samen met de klant in een multifunctioneel team uitwerken tot scherpe, kloppende concepten voor alle stakeholders.

In onze design filosofie is ons B.I.O.M.A. concept leidend. Werken aan een betere wereld voor de toekomst houdt voor ons in dat we het liefst werken met natuurlijke materialen en de eclogische/organische kant van de zaak altijd in ogenschouw hebben. Maar ontwerp & concepten hebben hun effect voor de mensen en de omgeving en dat moet in harmonie zijn; The Architecture of Happiness.

Hoe ziet de toekomst eruit? Voor wonen en werken? In Nederland en in de rest van de wereld? De vraagstukken zijn: Robotisering, Digitalisering, Samen Leven=Samenleving?, Life-span….iedereen 100 jaar = inwoners naar 10 Miljard? Solar/Wind energie & meer lopen/fietsen? Meer entertainment & minder werken? Free food, water & energy for all?

Wij treden in de voetsporen van de "Super Dutch architecten" maar zijn een nieuwe generatie die na de kredietcrisis de wereld anders bekijken en dus ons vak anders aanpakken….een aanpak die past bij NU.  Deels pakken we terug op het idee van de "Bouwmeester" en deels beschouwen we ons vak in een veel bredere samenhang tot en met businessconsultancy aan toe.

Omdat we weten dat specialisten uiteindelijk effectiever en efficiënter zijn beperken wij ons tot een paar segmenten. Wij doen dus geen: Overheidsgebouwen, Scholen, Fabriekshallen etc. etc. Laat staan: Bruggen, Wegen, Stadsontwikkeling, etc. etc.

 

Ook staan wij o.a. achter The Architecture of Happiness van filosoof Alain de Botton. Eigenlijk raden we iedereen die een huis gaat bouwen of verbouwen of herinrichten aan om dit boek en/of DVD te lezen/zien. In het kort zijn er 3 belangrijke lessen te leren:

 • 1. De mens als tijdelijke bewoner

  Elk gebouw zal de mens overleven, de mens is dus altijd een tijdelijke bewoner. Die bewoner mag tijdelijk voor dat pand zorgen, of mede ontwerpen. Alle wensen tot aanpassingen of bouwwensen moeten in dat licht worden bezien. Wat zouden toekomstige gasten/medewerkers 50 jaar verder van mijn idee tot bouw of aanpassing vinden?

 • 2. Iedere tijdsgeest heeft zijn eigen stijl

  Iedere tijdsgeest heeft zijn eigen stijl. Niet voor niets bouwen wij nu geen middeleeuwse kastelen of plaggenhutten meer. “Pastische” retro jaren-30 panden bouwen is volgens Alain de Botton een doodszonde. Wij zijn dat met hem eens. Het hoeft ook niet! Maar als je echt van de jaren-30 stijl houdt, koop dan een écht jaren-30 pand en dan helpen wij om die mooi te verbouwen met alle gemakken van deze tijd. We hebben een verantwoordelijkheid naar de generaties na ons, ook op gebied van architectuur.

 • 3. Wonen is leven. Wonen is persoonlijkheid

  Wonen is leven. Wonen is persoonlijkheid (of dat nu een hotel, een kantoor of woonhuis of ander gebouw is). Als je de ruimte en levensritme’s goed indeelt/inricht/afstemt dan zal dat tot een gelukkiger leven leiden van de bewoners/gebruikers. Harmonie tussen buitenruimte, binnenruimtes en de mens, daar gaat het om. Dat is wat wij nastreven, dat jullie gasten en personeel gelukkig worden in jullie nieuwe hotel!

Bekijk de 3 episodes van de documentaire "The perfect home"

Onze belofte


De drie pijlers van de Novoarchitectuur belofte

1. Omdat we weten dat specialisten uiteindelijk effectiever en efficiënter zijn beperken wij ons tot een paar segmenten: 1) Wonen, 2) Hotellerie, 3) Kantoren en 4) Zorg. Wij doen dus geen: Overheidsgebouwen, Scholen, Fabriekshallen etc. etc. Laat staan: Voetbalstadia, Bruggen, Wegen, Stadsontwikkeling, etc. etc.

2. Wij doen niet mee aan prijsvragen of andere zinloze tijdverslindende zaken zo weet je zeker dat we daar geen geld aan verspillen die we weer op jou moeten terugverdienen. Ook doen we niet mee aan aanbestedingen en dure overheids-tenders waar je hooguit een 20% kans hebt om de opdracht te krijgen. Want ook dat is een model van geldverspilling. De eerste anderhalf uur schetsen is bij ons op kantoor écht 100% gratis. Daarna gaat de meter voor een heel zacht prijsje lopen en uiteindelijk pas echt als je de opdracht ook werkelijk met ons afmaakt. Wij streven naar een ratio van zo dicht mogelijk bij 100% betaald werk, omdat dat in het voordeel is van onze klanten. Op die manier kunnen wij de kosten en dus ook de tarieven laag houden.

3. Daarom werken wij ook alleen voor private partijen die zelfstandig beslissingen kunnen maken en dus niet voor overheden die langzame en dure beslissingstrajecten hebben en toch daar niet de prijs voor wensen te betalen en daardoor de facto (bij reguliere architectenbureaus) die kosten op de private klanten afwentelen. Netto-netto betalen private klanten daardoor veel meer aan architectenkosten dan zou hoeven. Bij ons niet meer. Wees welkom, wij helpen u graag.

Onze tarieven


De stappen in samenwerking

Altijd netto-netto voordeliger dan collega's die conventioneel werken.

Gratis schetsen op kantoor (1,5 uur)

Concept ontwerp (in overleg)

Hoofdontwerp, detaillering en Vergunning & Bouwbegeleiding (percentage van de bouwsom, of uurtarief naar keuze)

Onze stijl


Wij wensen uitdrukkelijk niet één vaste en bekende signatuur stijl te hebben. In Alain de Botton’s filosofie past dat ook niet. Immers het gebouw en zijn omgeving staan als eerste centraal en de tijdelijke bewoner als tweede. De signatuur van de architect past dus niet op de voorgrond. Natuurlijk is het wel zo dat ons werk weer bepaalde klanten aantrekt en er zo wel enige homogeniteit lijkt te ontstaan. Dus nee, het is geen Piet Boon en ook geen barrokke sierlijsten, maar wel veel van het prettig wonen, leven, werken met veel natuurlijk licht maar ook natuurlijke materialen en gezellige warmte. De focus ligt op hedendaags comfortabel leven.

Design en een mooi/cool/fijn ontwerp...

 Design en een mooi/cool/fijn ontwerp zijn belangrijk, maar veronderstellen dat het allemaal degelijk en dienstbaar is. Wij vinden ontwerp niet minder belangrijk dan anderen, maar wij weten dat de veronderstelling dat de onderliggende zaken goed voorelkaar zijn vaak bij andere partijen nog rammelen. Degelijke constructie en minimaliseren van verspilde ruimte zijn vereisten die wij automatisch meenemen in het ontwerp en niet van onszelf accepteren als “noodzakelijk kwaad” dat nu eenmaal niet zonder kan voor de schoonheid van het ontwerp. Wij weten; dat kan wel! Maar dat vergt net dat stapje extra inspanning en dat doen wij graag.

Wonen Living Stijl 52
Wonen Living Stijl 12
Wonen Living Stijl 05
Wonen Living Stijl 22
Wonen Living Stijl 28
Wonen Living Stijl 01
Wonen Living Stijl 06
Wonen Living Stijl 51
Wonen Living Stijl 53
Wonen Living Stijl 54
Wonen Living Stijl 23
Wonen Living Stijl 56

Afspraak maken


We nemen binnen 24 uur contact met je op!
We komen graag bij je langs, maar je bent ook van harte welkom in ons gezellige kantoor in Diemen...
De espresso staat klaar!

Je kan ons mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of onderstaand formulier invullen:

U heeft geen voornaam ingevuld.
U heeft geen of een ongeldig E-mail adres ingevuld.
U heeft geen geldig telefoonnummer ingevuld.
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
U heeft geen gewenste werkzaamheden ingevuld.

Invalid Input

Bezoekadres

Heivlinderweg 61,
1113 LS Diemen

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag                09.00 - 17.00

Mail ons!

Afspraak - Mail ons!
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorwaarden