• Novo Tuinontwerp

 • Droomtuin

 • Novo tuinontwerp

Op zoek naar expertise in TUIN ontwerp?

Als initiator van de term  B.I.O.M.A. is het wel duidelijk dat Novo staat voor verbinding met de natuur, en daar hoort tuinontwerp natuurlijk volledig bij. We leveren tuinontwep als onderdeel van een intergraal ontwerp, inclusief architectonisch en interieur ontwerp, of gewoon stand-alone.

Voor ons zijn de meest spannende ruimtes die van de overgangen tussen buiten en binnen. Op deze raakvlakken kan je het beste van 2 werelden ervaren, de beschutting en geborgenheid van binnen en tegelijkertijd contact met de buitenruimte.

 • Daktuinen
 • Serres
 • Balkons,
 • Veranda’s
 • Kleine en grote stadstuinen met openslaande deuren of geheel weg vouwende puien en overkappingen.

Het gaat vooral om de beleving van de jaargetijden en het contact met de natuur te versterken. Tegelijkertijd zijn onze ontwerpen gericht op de moderne mens, onderhoudsvriendelijk en overzichtelijk, de tuin dient de gebruiker en niet andersom.

Office gardens

Op zoek naar expertise in TUIN ontwerp?

In onze ontwerpen zitten altijd de volgende elementen: 

 • Groenblijvende planten en harde structuren voor een mooie tuin in de winter
 • Onder beplantingen met terugkerende bollen zoals sneeuwklokjes, krokussen, tulpen, sieruien
 • Overzichtelijk gestructureerd design met een mooie balans tussen groen en verharde delen
 • Onderhoudsvriendelijk beplant
 • Iedere plant moet ‘zijn plek verdienen’ en dient vaak meerdere doelen (bloesem voorjaar, schaduw in zomer & herfstkleur)
 • Ontwerp draagt bij aan de natuur: als waterbuffer, voor vlinders & bijen, verkoeling van stad en luchtzuivering

Onze B.I.O.M.A. filosofie komt dus ook in ons tuinontwerp tot uiting in alle vormen, waarbij we de mens, de gebruiker van de tuin centraal stellen, maar hier eigenlijk nog een stapje verder gaan om ook uit ecologisch oogpunt en natuurbehoud voor plant en dier oog te hebben. Neemt u gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.....de espresso staat klaar.

BIOMA in and around the office

Op zoek naar expertise in TUIN ontwerp?

Geen tijd om alles te lezen? Maak direct een afspraak.

OP ZOEK NAAR EEN EXPERT IN TUIN ONTWERP?


Kantoortuin laten inrichten? Tuin ontwerp? Herinrichten? Aansluiten op de (nieuwe) stijl/kleur van het pand?

Dan bent u bij ons aan het goede adres. Dit is ons werkveld en expertise. Onze passie en hobby als ook ons brood en boter. We zijn er dagelijks mee bezig. 

Wij gebruiken daarbij als leidraad onze BIOMA filosofie....

We helpen ook u graag!

Expert in inspirerende TUIN concepten


We hebben ruime ervaring in landschapsarchitectuur & tuinontwerp. We helpen u graag om uw nieuwe tuin/buitenomgeving Instagram wardig te maken!

Ontwerp, tekenwerk & tuininrichting van:

 • Buiten tuinen van kantoren
 • Buiten tuinen van Horeca
 • Buiten tuinen van villa's & woonhuizen
 • Ontwerp van (winter)tuin en green walls, binnentuinen etc.

Spreekt onze stijl u aan?


Tuin1
Tuin2
Tuin3
Tuin4
Tuin5
Tuin6
Tuin7
Tuin8
Tuin9
Tuin10
Tuin11
Tuin12
Tuin13
Tuin14
Tuin15
Tuin16
Tuin17
Tuin18

Onze belofte


De drie pijlers van de Novoarchitectuur belofte

1. SPECIALISATIE; Omdat we weten dat specialisten uiteindelijk effectiever en efficiënter zijn beperken wij ons tot een paar segmenten: 1) HORECA, 2) Kantoren en 3) Wonen. Wij doen dus geen: overheidsgebouwen, scholen, fabriekshallen etc. etc. Laat staan: voetbalstadia, bruggen, wegen, stadsontwikkeling, etc. etc.

2. GEEN VERSPILLING; Wij doen niet mee aan prijsvragen of andere zinloze tijdverslindende zaken zo weet je zeker dat we daar geen geld aan verspillen die we weer op u moeten terugverdienen. Ook doen we niet mee aan aanbestedingen en dure overheids-tenders waar je hooguit een 20% kans hebt om de opdracht te krijgen. Want ook dat is een model van geldverspilling. De eerste anderhalf uur schetsen is bij ons op kantoor écht 100% gratis. Daarna gaat de meter voor een heel zacht prijsje lopen en uiteindelijk pas echt als je de opdracht ook werkelijk met ons afmaakt. Wij streven naar een ratio van zo dicht mogelijk bij 100% betaald werk, omdat dat in het voordeel is van onze klanten. Op die manier kunnen wij de kosten en dus ook de tarieven laag houden.

3. GEEN AANBESTEDINGEN; Daarom werken wij ook alleen voor private partijen die zelfstandig beslissingen kunnen maken en dus niet voor overheden die langzame en dure beslissingstrajecten hebben en toch daar niet de prijs voor wensen te betalen en daardoor de facto (bij reguliere architectenbureaus) die kosten op de private klanten afwentelen. Netto-netto betalen private klanten daardoor veel meer aan architectenkosten dan zou hoeven. Bij ons niet meer. Wees welkom, wij helpen u graag.

Onze tarieven


De stappen in samenwerking

Altijd netto-netto voordeliger dan collega's die conventioneel werken.

Gratis schetsen op kantoor (1,5 uur)

Conceptontwerp (in overleg)

Hoofdontwerp, detaillering en Vergunning & tuininrichting-begeleiding (percentage van de hoofdsom, of uurtarief naar keuze)

Onze stijl


Wij hebben het concept van B.I.O.M.A. neergezet en onze ontwerpen hebben die elementen dus altijd in onze ontwerpen zitten. Aansluiten op het groen buiten en goed zicht daarop waar dat kan en het groen natuurlijk functioneel en esthetisch naar binnen halen dmv green walls en planten en licht is altijd onderdeel van onze ontwerpen. Dus voor wie een donkere bedompte betonbak zoekt zijn wij niet het goede adres. De M in BIOMA staat natuurlijk voor modern en eigentijds....en ouderwets of pastish ontwerp zal u dan ook niet van onze hand krijgen....Maar bovenal zetten wij de gebruiker centraal en ontwerpen daar een prettige werk&leefruimte voor....waar het fijn toeven is....

Design en een mooi/cool/fijn ontwerp...

Design en een mooi/cool/fijn ontwerp zijn belangrijk, maar veronderstellen dat het allemaal degelijk en dienstbaar is en naar tijdsgeest van de "digital age" waar wij nu in leven. Wij vinden ontwerp niet minder belangrijk dan anderen, maar wij weten dat de veronderstelling dat de onderliggende zaken goed voorelkaar zijn vaak bij andere partijen nog rammelen. Degelijke constructie en minimaliseren van verspilde ruimte zijn vereisten die wij automatisch meenemen in het ontwerp en niet van onszelf accepteren als “noodzakelijk kwaad” dat nu eenmaal niet zonder kan voor de schoonheid van het ontwerp. Wij weten; dat kan wel! Maar dat vergt net dat stapje extra inspanning en dat doen wij graag.

Tuin1
Tuin2
Tuin3
Tuin4
Tuin5
Tuin6
Tuin7
Tuin8
Tuin9
Tuin10
Tuin11
Tuin12
Tuin13
Tuin14
Tuin15
Tuin16
Tuin17
Tuin18

Afspraak maken


We nemen binnen 24 uur contact met je op!
We komen graag bij je langs, maar je bent ook van harte welkom in ons gezellige kantoor in Diemen...
De espresso staat klaar!

Je kan ons mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of onderstaand formulier invullen:

U heeft geen voornaam ingevuld.
U heeft geen of een ongeldig E-mail adres ingevuld.
U heeft geen geldig telefoonnummer ingevuld.
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
U heeft geen gewenste werkzaamheden ingevuld.

Invalid Input

Bezoekadres

Heivlinderweg 61,
1113 LS Diemen

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag                09.00 - 17.00

Mail ons!

Afspraak - Mail ons!
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorwaarden